Επιλογές μαθημάτων

Μήνας Γνωριμίας με τα μαθήματα επιλογής🎓 για τα παιδιά της Γ’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου 👩‍🎓👨‍🎓

Η επιλογή τόσο της ομάδας προσανατολισμού για τα παιδιά της Γ’ Γυμνασίου όσο και των επιλεγόμενων μαθημάτων για τα παιδιά της Α’ Λυκείου είναι καθοριστικής σημασίας. Τα παιδιά καλούνται να πάρουν αποφάσεις για το επαγγελματικό τους μέλλον μα συγχρόνως να ανακαλύψουν ποιο επάγγελμα θα ταιριάζει περισοσότερο στη ψυχοσύνθεση τους.

Σαφέστατα η επιλογή της ομάδας προσανατολισμού χρειάζεται τεράστια σκέψη καθώς και συγκεκριμένα κριτήρια έτσι ώστε η επιλογή να είναι βέβαιη. Τα παιδιά καλό θα ήταν να ενημερωθούν για τα διάφορα επαγγέλματα που υπάρχουν στην αγορά εργασίας χωρίς να μένουν προσκολλημενοι σε στερεότυπες λύσεις. Συγχρόνως ας μην σκεφτούν σε ποιο μάθημα είναι καλοί αλλά καλύτερα να αναρωτηθούν ποιος επαγγελματικός χώρος θα είναι κατάλληλος για αυτούς.

Εκείνο όμως που προέχει είναι να γνωρίσουν τα μαθήματα που θα συναντήσουν στο Λύκειο και να μαθουν με ποιο αντικείμενο θα καταπιαστούν αλλά και ποιες προοπτικές τους δίνονται μέσα από αυτά.

Έτσι το ΑΜΧ Ιδιωτικό Φροντιστήριο καθόλη τη διάρκεια του μήνα θα βρίσκεται κοντά στα παιδιά ενημερώνοντάς τα για τα καινούρια μαθήματα που θα έρθουν σε επαφή στο Λύκειο είτε ως επιλεγόμενα είτε ακόμη ως υποχρεωτικά μαθήματα της ομάδας προσανατολισμού.

Καλή Σταδιοδρομία με σύνεση, χαρά και δημιουργικότητα.

Άννα Μάου Χαραλάμπους