Καλή σχολική χρονια 2019

Καλή σχολική χρονιά σε όλους!!!!💜✏👨‍🏫👩‍🏫👨‍👩‍👧‍👦💚🙆‍♂️👨‍👧‍👧✏💚

Μια νέα σχολική χρονιά αρχίζει!! Η χαρά φαίνεται σε όλα τα πρόσωπα. Όλοι βιώνουμε ανάμεικτα συναισθήματα. Ενθουσιασμό, χαρά, αγωνία για το τι μέλλει γενέσθαι! Για κάθε παιδί ξεχωριστά η διαδρομή είναι αλλιώτικη, με άλλους στόχους, άλλους προορισμούς.

Δυστυχώς ο άγχος είναι αναπόφευκτο σε αυτή την πορεία, γιατί κάθε καινούργια αρχή μας φοβίζει .🤷‍♂️🤷‍♀️🤦‍♀️
Είναι βέβαιο ότι όλοι νιώθουμε μια ανασφάλεια να μας κυριεύει. Έτσι και τα παιδιά με τον δικό τους τρόπο εκφράζουν τα παράξενα και περίεργα συναισθήματα που τους κατακλύζουν. Τα παιδιά μπορεί να εμφανίζονται νευρικά ή ανήσυχα στην αρχή. Χρειάζονται χρόνο μέχρι να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες. Ακόμη και οι γονείς μπορεί να βιώνουν άγχος για τη νέα σχολική χρονιά του παιδιού.

Όλοι μπορούμε με τον δικό μας τρόπο να βοηθήσουμε τα παιδιά να προσαρμοστούν στη νέα τους καθημερινότητα. Πρώτα απ’ όλα , θα πρέπει να τα επιβραβεύσουμε και να ενισχύσουμε τη δική τους αυτοπεποίθηση για να έχουν δύναμη να συνεχίσουν! Παράλληλα, τα παιδιά χρειάζονται να εκφράζονται γι αυτά που νιώθουν και να μιλήσουν αποβάλλοντας από μέσα τους κάθε αρνητική επίδραση. Επομένως καλό θα ήταν να δώσουμε χρόνο, συμπαράσταση για να προσαρμοστούν. Οι γονείς οφείλουν να οπλιστούν με δύναμη, αντοχή και πίστη για να μπορούν να ενισχύσουν ψυχολογικά το δύσκολο έργο των.παιδιών. Απαραίτητο σε όλο αυτό η θετική σκέψη!!

Καλή σχολική χρονιά σε όλους!!!!

Δήμητρα Μάου